Niedziela 28 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Krok po kroku do smacznego biznesu

Każdy restaurator chce, by jego biznes mógł się swobodnie rozwijać. Nie jest to jednak możliwe bez odpowiedniego wyposażenia, takiego jak dobry sprzęt w kuchni, kasa fiskalna czy oprogramowanie dla gastronomii. Już... więcej»

Nowi członkowie Sieci i zielone światło dla SSE Starachowice

Sześć nowych podmiotów dołączyło dziś (14.12.2016) do Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie, działającej w ramach Europejskiej Sieci Regionalnej Dziedzictwa Kulinarnego. Decyzję w tej sprawie przyjął Zarząd... więcej»

Mikser Kulinarny z Witkiem Iwańskim w ramach programu ,,Szef dla Młodych Talentów”

9 grudnia br. w Akademii Makro w Warszawie odbył się kolejny Mikser Kulinarny w ramach projektu ,,Szef dla Młodych Talentów”. Pokaz edukacyjny skierowany do uczniów ze szkół gastronomicznych poprowadził... więcej»

Najlepsze kulinarne specjały z Warmii i Mazur

W miniony weekend w Olsztynie odbył się regionalny finał XI edycji konkursu „Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy”.W tegorocznej edycji konkursu zaprezentowano ogółem 28 potraw oraz 88... więcej»

Hotele Diament: Wino na prezent dostępne w Recepcji

Sprzedaż win z nowej kolekcji ruszyła w recepcjach sieci Hotele Diament. Teraz, goście odwiedzający Hotele Diament będą mogli kupować wina nie tylko w restauracji, ale także w recepcji – w specjalnie... więcej»

Era radlera - Lekkie piwa coraz silniejsze w grze o konsumenta

Gdy debiutowały na polskim rynku kilka lat temu, stanowiły raczej ciekawe uzupełnienie portfolio producentów złotego trunku niż jego nieodłączny element. Dziś piwa niskoalkoholowe i bezalkoholowe to kategoria, która... więcej»

Jesteśmy obecni w Brukseli

Marszałek Piotr Całbecki i wiceprzewodniczący sejmiku Adam Banaszak, a także przedstawiciele korpusu dyplomatycznego, pracownicy unijnych instytucji, mieszkańcy Brukseli i turyści uczestniczyli 7 grudnia w... więcej»

Świąteczna atmosfera na pokładzie Emirates

Z okazji zbliżającego się okresu świątecznego, linie Emirates rozszerzyły ofertę produktów pokładowych i naziemnych. Po raz pierwszy we wszystkich klasach wprowadzone zostało specjalne bożonarodzeniowe menu,... więcej»

Włoskie sery "Colla" na wyłączność w ofercie Makro

Asortyment firmy Makro Cash&Carry Polska, skierowany do włoskich restauracji i pizzerii, został wzbogacony o najwyższej jakości sery marki Colla. Produkty pochodzą prosto z Włoch i dostępne są wyłącznie w ofercie... więcej»

Wez udział w "Gout de France/Good France 2017"

Już po raz trzeci wydarzenie „Goût de France / Good France” zgromadzi nas w pierwszym dniu wiosny, a więc 21 marca 2017 roku, wokół szefów kuchni na pięciu kontynentach: razem obchodzić będziemy... więcej»

Dobry rok dla krakowskich restauracji

Prestiżowy Żółty Przewodnik Gault&Millau już po raz 3 docenił polskie restauracje, hotele i produkty regionalne. Ten rok okazał się wyjątkowo korzystny dla krakowskich restauratorów i szefów kuchni. W tegorocznej... więcej»

Za nami jesienna edycja wydarzeń z cyklu ,,Szef dla Szefów”

Pod koniec listopada br. w Poznaniu, Gdańsku i Warszawie odbyły się spotkania branży HoReCa zamykające jesienną edycję ogólnopolskiego cyklu ,,Szef dla Szefów”. Organizatorem inicjatywy jest firma Makro... więcej»

Makro partnerem produktowym gali Gault & Millau 2016

Sieć hurtowni Makro Cash & Carry Polska, promująca nowe trendy kulinarne oraz polską gastronomię, była partnerem produktowym tegorocznej gali Żółtego Przewodnika Gault & Millau. Firma dostarczyła... więcej»

Restauracja Hotelu Olender organizatorem Festiwalu Rybnego

Centrum Sportu i Rekreacji Olender znajdujące się w odległości 8 km od centrum Torunia, w miejscowości Wielka Nieszawka, zaprasza na Festiwal Rybny, który odbędzie się w dniach od 9 do 18 grudnia 2016 roku.Koneserów... więcej»

Najlepsza dieta? Fit & Eat prosto z Batory Office Building II

Firma Brzezińscy S.C. od 10 lat opracowuje plany żywieniowe i dostarcza zestawy dietetyczne sygnowane marką Fit & Eat, opracowywane pod kątem indywidualnych potrzeb konsumentów. Jej ekspertami są Dariusz Brzeziński,... więcej»

5 egzotycznych sposobów na wzmocnienie odporności

      Od syropu z cebuli przez koktajl na czosnku, mleku i miodzie aż po kompres ze smalcu i spirytusu – w polskiej tradycji nie brakuje zwariowanych domowych sposobów na batalię z... więcej»

Restauracje Hoteli SPA Dr Irena Eris wyróżnione w przewodniku Gault&Millau

Po raz trzeci ukazała się polska edycja żółtego przewodnika Gault&Millau. Przeszło 50 lat temu z myślą o miłośnikach dobrego jedzenia powstał we Francji przewodnik, który poleca najlepsze restauracje, hotele i... więcej»

AmRest umacnia swoją pozycję w Niemczech poprzez przejęcie 15 restauracji KFC

AmRest Holdings SE („AmRest”, “Spółka”) (GPW: EAT), największa publicznie notowana spółka restauracyjna w Europie Środkowo Wschodniej, ogłosiła podpisanie w dniu 30 listopada 2016 roku umowy... więcej»

Szczecińskie restauracje w przewodniku Gault&Millau

Osiem szczecińskich restauracji zostało dostrzeżonych i wyróżnionych w najnowszej edycji prestiżowego przewodnika kulinarnego Gault&Millau. Choć liczba szczecińskich lokali gastronomicznych mogłaby być wyższa, to... więcej»

Pasztety marki Polca w ofercie Makro

Do oferty sieci hurtowni Makro Cash&Carry Polska trafiły nowe rodzaje pasztetów belgijskiej marki Polca. Wyroby przygotowywane są w piekarnikach parowych na bazie świeżego mięsa m.in. wieprzowiny, kurczaka i... więcej»

Opowieści o winie - Europa kontra Nowy Świat

Wino – niewyczerpane bogactwo doświadczeń, doskonałe uzupełnienie i urozmaicenie dobrego posiłku, świetny kompan do niejednej zabawy lub niespodzianka dla bliskiej nam osoby. Jego tajniki można zgłębiać całe... więcej»

Wiedeń to nie tylko stolica Austrii, to też stolica bakłażanów

Wiedeńczycy wydają na buty dwa razy tyle co na słodycze. A Wiedeń jest nie tylko stolicą Austrii, ale i stolicą bakłażanów. Te i inne ciekawostki znaleźć można na 333 stronach pełnych statystyk dotyczących życia... więcej»


« (24) 25 26 27 28 29 30 31 32 33 »

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji