Niedziela 28 Kwiecień 2024
redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie
OGŁOSZENIA PRACA OBIEKTY MOJE KONTO
Zarządzanie | Sprzedaż i marketing | Obsługa gościa | Pion hotelowy | Gastronomia | Projekt i wyposażenie | Ciekawostki | Baza wiedzy i testy | SPA & Wellness
Nowy użytkownik »
Przypomnij hasło »
Strona główna » Aktualności Gastronomiczne
Znamy nazwiska 30 barmanów, którzy zawalczą o Meksyk
Choć zestawienia prestiżowych profesji na razie milczą na ten temat, okazuje się, że „zawód - barman” brzmi dumnie. Zwłaszcza, gdy znajdzie się na liście kandydatów do udziału w globalnym konkursie.... więcej»
Małopolska: Nowi kandydaci na listę produktów tradycyjnych
Kiszone rydze z Uścia Gorlickiego, łososiński sok tłoczony z jabłek, miód spadziowy z Beskidu Wyspowego, wolickie śliwki w zalewie korzennej oraz wino z jabłek i płatków róży – to kolejni małopolscy... więcej»
Wino dla Pani i Pana
Zawsze byłem przeciwnikiem nazywania określonych typów win jako „męskie” czy „damskie”. Nigdy też nie przekonywały mnie, rozpowszechnione w tej materii poglądy, o takich czy innych, męskich lub... więcej»
Nestle i Coca-Cola kończą współpracę w ramach Beverage Partners Worldwide
Po ponad 15 latach Nestlé i Coca-Cola podjęły decyzję o zakończeniu współpracy przy produkcji i dystrybucji napojów marki Nestea. Z początkiem 2018 roku, istniejąca od 2001, spółka joint venture Beverage Partners... więcej»
Nestle realizuje swoje zobowiązanie poprawy jakości życia
W ciągu ostatniej dekady Nestlé wzbogaciło o składniki pokarmowe aż 207 mld porcji produktów. Swoje osiągnięcia w tym zakresie firma przedstawia w opublikowanym raporcie "Nestlé w społeczeństwie: Tworzenie... więcej»
Polska wódka - bohater drugiego planu!
Urodziny, imieniny czy ślub, to tylko niektóre okazje będące pretekstem do wspólnego świętowania w gronie najbliższych. Od wieków, podczas takich uroczystości, bohaterem drugiego planu jest Polska Wódka, a na... więcej»
Przemysław Langowski szefem kuchni w Hotelu Number One
Szefem kuchni w restauracji Hotelu Number One na Wyspie Spichrzów w Gdańsku został Przemysław Langowski. Bogate doświadczenie zawodowe, a także liczne nagrody i wyróżnienia w konkursach kulinarnych gwarantują... więcej»
Kujawskie przysmaki na Liście Produktów Tradycyjnych
Na prowadzonej przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi ogólnopolskiej Liście Produktów Tradycyjnych znajdują się już 74 wyroby z naszego regionu. W lutym trafiły na nią dwa produkty z Kujaw: pampuchy, czyli bułki na... więcej»
Specjalne rękawiczki dla gastronomii w ofercie Makro
Oferta marki Horeca Select, skierowana do sektora gastronomicznego, została poszerzona o niepudrowane rękawiczki jednorazowego użytku wykonane z nitrylu. Wyróżniają się wysoką wytrzymałością na uszkodzenia mechaniczne i... więcej»
Wszystko o kawie na Targach EuroGastro
Strefa Coffee Village na Targach EuroGastro to wyjątkowe miejsce, które co roku pozytywnie zaskakuje odwiedzających. To tam przez trzy targowe dni będą toczyły się rozmowy i konkursy, a aromat kawy dotrze do... więcej»
Bony podarunkowe do restauracji Sphinx w promocji Citi Handlowy
W sieci Sphinx, należącej do Sfinks Polska, ruszyła promocja Citi Handlowy pod hasłem „Odbierz 200 zł do restauracji Sphinx”. W ramach akcji goście lokali, którzy zamówią Kartę Kredytową Citibank World... więcej»
Nowy Szef Kuchni i ekologiczne uprawy w Uroczysku Siedmiu Stawów
Damian Chajęcki został Szefem Kuchni w Uroczysku Siedmiu Stawów Luxury Hotel. Jego specjalnością ale równocześnie ogromną inspiracją jest kuchnia francuska i polska. Korzysta on z nowoczesnych technik gotowania i... więcej»
5 kroków do poznania Prosecco
Sławomir Chrzczonowicz - eksert i znawca win, specjalnie dla Hoteli Diament opowiada o włoskim winie musującym Prosecco.Co to jest Prosecco?Prosecco to włoskie wino musujące powstające w regionie Veneto, robiące w... więcej»
Dawtona: więcej dla sektora HoReCa
Wysoka jakość, przystępna cena, szeroki asortyment oraz wieloletnia tradycja – to cechy wyróżniające markę Dawtona na polskim rynku HoReCa. Teraz oferta skierowana do branży gastronomicznej powiększyła się o trzy... więcej»
Hard - Ice i Lodziarz.pl prezentują się na targach cukierniczych w Warszawie
Expo Sweet to największe w Polsce targi branży cukierniczej i lodziarskiej. W ubiegłym roku odwiedziło je blisko 15 tysięcy gości. W tegorocznej edycji udział bierze dwóch przedstawicieli branży lodowej z... więcej»
Nestle redukuje zawartość cukru w swoich produktach
Nestlé ogłosiło swoje zobowiązanie redukcji cukru w swoich produktach o co najmniej 18 000 ton. Wskutek tego do 2020 roku asortyment produktów firmy w Europie będzie miał średnio o 5% mniej cukru niż obecnie. Nestlé... więcej»
Nowy model współpracy z Wytwórnią Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy”
Funkcjonująca zaledwie od roku franczyzowa sieć Wytwórni Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” szturmem podbija rynek. W poprzednim sezonie działało pod jej szyldem 19 lodziarni. Wszystko na to wskazuje, że... więcej»
Smaki i smaczki 2017 w Karczmie Młyńskiej Hotelu Tumskiego we Wrocławiu
W ramach Smaków i smaczków 2017, Karczma Młyńska w Hotelu Tumskim we Wrocławiu serwuje nieznane dotąd rarytasy kuchni staropolskiej, wschodu oraz kresowej. Smaki i smaczki to wyborna kuchnia dostępna od ręki w centrum... więcej»
Buena Pinta – nowa szczecińska restauracja rusza od piątku 24 lutego
Zlokalizowana przy ul. Śląskiej w Szczecinie, restauracja Buena Pinta, inauguruje swoją działalność w dniu 24 lutego 2017 roku. Cechą charakterystyczną nowego lokalu będzie łączenie produktów regionalnych z tradycją... więcej»
Ostatnie spotkanie informacyjne z członkami Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie
Zakończył się cykl spotkań informacyjnych dla członków Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie, organizowanych przez Urząd Marszałkowski. W czwartek, 16 lutego, o potrzebach i problemach stojących na drodze do... więcej»
Restauracje Sphinx z nowościami autorstwa Samar Khanafer
Na wiosnę trzeba jeszcze trochę poczekać, ale w naszych restauracjach już pojawiają się nowości. To oferta „Kofta, za’atar i daktyle”, czyli propozycja sześciu dań inspirowanych bliskowschodnimi... więcej»
Rozpoczął się Fine Dining Week!
Rozpoczął się Fine Dining Week! Wydarzenie potrwa do 28 lutego. Jak już wspominaliśmy Państwu w tym miesiącu, Restauracja Qualita dołączyła po raz kolejny do Fine Dining Week. Fine Dining Week to Festiwal Sztuki... więcej»
Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»
Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»
Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»
Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»
Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»
Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...
2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke
Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...
2018-05-15, 12:57:50 ~Agata
Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...
2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina
"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...
2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD
Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...
2018-02-19, 19:49:28 ~klara
Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...
2018-01-24, 16:51:44 ~anita
Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...
2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski
Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...
2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz
Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...
2018-01-09, 19:03:15 ~Michał
Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU | KONTAKT
Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie. Więcej informacji