Niedziela 01 Grudzień 2024
redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie
OBIEKTY
Zarządzanie | Sprzedaż i marketing | Obsługa gościa | Pion hotelowy | Gastronomia | Projekt i wyposażenie | Ciekawostki | Baza wiedzy i testy | SPA & Wellness
Strona główna » Obsługa gościa
Nauka płynąca z planowania serii seminariów dotyczących podstaw
Jako trener od sprzedaży w przemyśle hotelarskim, zawsze zachęcałem uczestników aby wyobrazili sobie zamianę miejscami ze swoimi klientami i starali się pomyśleć z perspektywy tej drugiej strony.... więcej»
Najwspanialszy boy hotelowy, jakiego kiedykolwiek spotkałem
W swojej obecnej roli jako korporacyjny dyrektor ds. szkolenia i efektywności organizacyjnej, podróżuję regularnie i mam możliwość korzystania z usług w najlepszych hotelach świata. W rzeczywistości... więcej»
Ludzkie elementy obsługi klienta. Złotym kluczem jest akcent indywidualny
Nie ma wątpliwości, iż przedsiębiorstwa na całym świecie uznają obsługę klienta za najważniejszy element, wyróżniający je spośród konkurencji. Obsługa klienta jest nawet czymś więcej w... więcej»
Przebudzenie się po niewłaściwej stronie lady: wpływ nastroju na wydajność w pracy
Wiesz jak to się dzieje: uliczny korek samochodowy blokuje ci dojazd do pracy. Jakiś nieokrzesany kierowca skręcił gwałtownie tuż przed twoim samochodem, no i oblałeś się kawą z mlekiem, którą... więcej»
Jak skutecznie składać reklamację. Skarżysz się na pobyt w hotelu? Jest na to właściwy sposób
Zawsze angażuję się bardzo emocjonalnie mówiąc o rzeczach, których nie znoszę i które ogromnie mnie denerwują: tym razem są to osoby notorycznie składające skargi. My naprawdę nie lubimy robić... więcej»
Siedem sposobów na pozyskanie zainteresowania gościa
Powiedzmy sobie szczerze, że dzisiejsi goście są z reguły zmęczeni, zirytowani i roztargnieni. Kiedy mówisz z prędkością 150 słów na minutę, a umysły twoich gości rozpraszają się z prędkością... więcej»
Pociąg szkoleniowy: Kluczowe zagadnienia w szkoleniach z zapewnienia wyjątkowej obsługi dla pracowników hoteli
Wszyscy na pokład! Rozmowy rekrutacyjne zakończyły się. Zatrudniono nowych pracowników. Zaplanowano czas zapoznawania się z pracą. Wkrótce rozpoczną się szkolenia. W jaki sposób twoje przedsiębiorstwo... więcej»
Wskazówki szkolenia ze sprzedaży odnośnie dzisiejszych wielozadaniowych dzwoniących
Z wielu zmian, jakie przemysł hotelarski doświadczył w ostatniej dekadzie lub dwóch, prawdopodobnie największe z nich można zaobserwować w rozmowach obsługiwanych przez zespoły sprzedaży, recepcji i... więcej»
Cienka linia między doskonałością w obsłudze a przeciętniactwem
Jak większość szkoleniowców, często angażuję uczestników kursów w działania interaktywne, które miejmy nadzieję, w dłuższej perspektywie czasowej zmienią niektóre wzorce postępowania. W trakcie... więcej»
Cztery kroki do imponującej obsługi klienta
Prosty, czteroetapowy proces może pomóc ci w stworzeniu biznesu, który będzie nieustannie przyciągał klientów. W większości miast funkcjonuje przynajmniej jeden tzw. „wystrzałowy” biznes... więcej»
Gościnność zaczyna się przy zameldowaniu
Mimo zaawansowanej technologii w systemach recepcyjnych, w większości hoteli sam proces meldowania gości ewoluuje w kierunku bardzo formalnej, automatycznej i bezdusznej transakcji biznesowej.... więcej»
Rozpoznawanie momentów prawdy dla twoich gości hotelowych
Jednym z zasadniczych elementów każdego biznesu jest zdecydowanie czy Momenty Prawdy nadają się dla twoich gości. Można powiedzieć, że każda chwila jest dobra i ważna, aby ukierunkować gości... więcej»
Obsługa nie polega na tym, co ty chcesz zaoferować klientowi, ale czego on sobie życzy
Słownik Webstera definiuje obsługę jako „pracę wykonaną na rzecz innych”. Bardzo interesujące w związku z tym, jest to, że tak wiele biznesów w przemyśle hotelarskim robi dokładnie na... więcej»
Zamiana Dzień dobry, wszedłem na stronę i mam tylko jedno pytanie…
Z wszystkimi innymi priorytetami, przed którymi stają dzisiejsi hotelarze, kiedy dochodzi do zarządzania kanałami dystrybucji, warto zadać trafne pytanie: „Dlaczego potrzebujemy nowego procesu sprzedaży... więcej»
Czy uczymy naszych gości, że pracownikom recepcji nie należy zawracać głowy?
Jeden z najstarszych kanonów biznesu, mówi że trzeba znać swojego klienta. Przemysł hotelowy przyjął do siebie tę radę i stworzył z niej gałąź wiedzy. Niekończące się ekspertyzy i studia, mówią... więcej»
Doskonałość Obsługi: Czy możesz spowodować, aby twój zespół pracował tak, jakby był właścicielem hotelu?
"Jak mogę spowodować, aby moi pracownicy pracowali tak, jakby byli właścicielami hotelu?" Jest to pytanie, z którym często mam do czynienia w przypadku liderów kierujących się dobrymi intencjami,... więcej»
Analiza zadowolenia gościa na podstawie indywidualnych relacji poprawiających poziom jakości pobytu poprzez obserwację najdrobniejszych detali - Cz. 2 z 2
Pokonywanie elementów strachu nie dających się pokonaćNa bazie nieprzerwanie postępujących po sobie interakcji, łagodzenie tego podświadomego kompleksu strachu i jego zjadliwej manifestacji wymaga taktownego... więcej»
Analiza zadowolenia gościa na podstawie indywidualnych relacji poprawiających poziom jakości pobytu poprzez obserwację najdrobniejszych detali - Cz. 1 z 2
W zakresie najlepszych procedur związanych z obsługą klienta zawsze powstawać będą teorie i zawsze będą one dyskutowane. Będą one także chlebem powszednim dla hotelarzy w 2013 roku i okresach... więcej»
Dziesięć najważniejszych rzeczy absolutnie pożądanych przez gości luksusowych hoteli 2/4
3. IndywidualizacjaPobyt w luksusowych hotelach zasadza się na odejściu tak daleko od kulturowych szablonów, jak to tylko jest możliwe i na szczególnym traktowaniu każdego gościa z osobna. Znowu przychodzi mi... więcej»
Dziesięć najważniejszych rzeczy absolutnie pożądanych przez gości luksusowych hoteli - Część 1 z 4
W jaki sposób definiuje się luksus w hotelarstwie? Być może jest to historia i reputacja, lokalizacja i niesamowite widoki, wartość marki i jej przynależność, gwiazdy wśród pracowników i infrastruktura... więcej»
Zapiski hotelarza na kanwie pierwszego sezonu Hotelu Zacisze
Czasem, aby zrozumieć, co powoduje, że poprzeczka określająca odpowiedni poziom usług w branży hotelarskiej ustawiona jest na takim, a nie innym poziomie, trzeba przyjrzeć się wszystkim ciemnym stronom tego... więcej»
Wrażliwość sytuacyjna brakującym ogniwem szkolenia w hotelarstwie
Wydaje się, że coraz częściej programy szkoleniowe zaspokajają potrzeby przemysłu w zakresie poprawiania doznań gości hotelowych. Niezależnie od tego, czy programy te opracowywane są przez markę... więcej»
Prawidłowa obsługa VIP-ów ...więcej»
Obsługa z uśmiechem: Najważniejsze wskazówki dla usprawnienia obsługi klienta ...więcej»
Hotelowa siła robocza: Jedno zepsute jabłko ...więcej»
Wprowadz się do hotelu Ritz-Carlton po porady w sprawie dobrej obsługi klienta ...więcej»
Jestem profesjonalistą obsługi ...więcej»
Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...
2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke
Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę...
2018-05-15, 12:57:50 ~Agata
Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...
2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina
"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...
2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD
Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...
2018-02-19, 19:49:28 ~klara
Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...
2018-01-24, 16:51:44 ~anita
Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...
2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski
Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...
2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz
Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...
2018-01-09, 19:03:15 ~Michał
Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU | KONTAKT
Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie. Więcej informacji