Niedziela 01 Grudzień 2024
redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie
OBIEKTY
Zarządzanie | Sprzedaż i marketing | Obsługa gościa | Pion hotelowy | Gastronomia | Projekt i wyposażenie | Ciekawostki | Baza wiedzy i testy | SPA & Wellness
Strona główna » Gastronomia
Zebrania przed rozpoczęciem zmiany
Niektóre z najbardziej klasycznych, luksusowo-ekstrawaganckich restauracji organizuje je w praktyce. To świetny sposób, aby wskoczyć przed rozpoczęciem zmiany i uzgodnić ze wszystkimi ten sam plan... więcej»
Większe oczekiwania kierownictwa
Jeżeli jesteś takim typem jak ja, masz minimum oczekiwań od zespołu zarządzającego restauracją. Oczekujesz, że będą gładko prowadzić jej funkcjonowanie, dbać o wszelkie podstawy i kontrolować... więcej»
Dziesięć zagrożeń finansowych dla restauracji
Po dwudziestu latach w przemyśle restauracyjnym, z tego piętnaście jako niezależny właściciel/operator i ostatnie pięć jako konsultant, doświadczyłem i zaobserwowałem chyba każdego typu kłopotów... więcej»
Czy twoja restauracja potrzebuje planu marketingowego?
Czy wystarczy, że ludzie przychodzą ponieważ jedzenie i obsługa jest dobra. Oczywiście, jeżeli codziennie twoje stoliki są pełnie, prawdopodobnie nie potrzebujesz żadnego planu (chyba, że oczywiście,... więcej»
Premiowanie jakościowe czy wynikowe?
Nowa filozofia premiowania opierająca się na powszechnej świadomości, niesie z sobą również niezwykłe rezultaty. Wyeliminowanie powszechnego przekonania, że struktura systemu premiowania oparta o... więcej»
Segmentacja rynku – Najlepsze praktyki
Z biegiem czasu prowadziłem obserwację wielu segmentów obsługi przemysłu związanego z gastronomią. Moje obserwacje dotyczyły hoteli, restauracji, klubów, obiektów więziennych, opieki zdrowotnej,... więcej»
Sprawdź te referencje!
Nazwij mnie Ezopem Baśniowego Świata Restauracji! Opuściłam się kilka miesięcy w przedstawianiu mojego biuletynu informacyjnego, tylko po to, by powrócić z ostrzegawczą historią. Uczymy się wyłącznie... więcej»
Dziesięć trendów w restauracji, których nienawidzimy
Epicurious.com wyszczególnia 10 trendów restauracyjnych, których nie znosimy ... 1. Sławny szef kuchni, którzy nigdy nie gotuje: Odstaw szklanicę szampana, zamień twój drobno prążkowany garnitur z... więcej»
Najważniejszy posiłek dnia poprawia się
Hotele myślą na nowo o najważniejszym posiłku dnia, wydając miliony, aby ich programy śniadaniowe stały się bardziej atrakcyjne dla gości. Łańcuchy obsługujące osoby podróżujące w interesach i... więcej»
Zmaganie się z ograniczoną załogą
Temat radzenia sobie z ograniczonymi zasobami, z których możesz dobierać sobie swój personel, wypłynął kilkanaście razy w ostatnich miesiącach. Przeprowadzałem szkolenia w kilku takich miejscach i... więcej»
Przepis na sukces
Dyrektor ds. Rozwoju Kulinarnego firmy Quantified Marketing Group, Leslie Lynn wyjaśnia dlaczego proces rozwoju kulinarnego jest decydującym krokiem dla każdej restauracji i w jaki sposób firma QMG pomaga... więcej»
Tworzenie doznania - Przewodnik po Gastronomii dla Organizatorów Konferencji cz. 1
Rozpoczynamy publikację cyklu artykułów, które zawarte są w pozycji wydawanej przez magazyn organizatorów konferencji CONVENE nazwanej Przewodnik po Gastronomii dla Organizatorów Konferencji. Gastronomia... więcej»
Zmierz i zarządzaj przy pomocy Kluczowych Wskaźników Operacyjnych
Usuń przypuszczenia i spekulacje z zarządzania swoim biznesem poprzez kontrolę wskaźników, które powiedzą ci, jak sytuacja przedstawia się naprawdę. Jest taka prawda biznesowa: „Jeżeli nie... więcej»
Jak wygrać gwarancyjną grę – Przewodnik po Gastronomii dla Organizatorów Konferencji cz. 2
Kiedy rozważysz ilość czynników zmiennych, które mogą wpływać na liczbę uczestników spotkania takich, jak urok miejsca, treść programu, różnorodność prelegentów i zakres rozrywek, w porównaniu... więcej»
Od negocjacji do wyniszczenia się - Kierownicy Hyatta o gastronomii. Przewodnik po Gastronomii dla Organizatorów Konferencji - cz. 3
Aby dowiedzieć się, co się dzieje w kuchniach czołowego łańcucha hotelowego, magazyn organizatorów konferencji CONVENE zorganizował ostatnio dyskusję okrągłego stołu, z udziałem trzech wyższych... więcej»
Słuchaj, czego twoi klienci nie mówią
Wielu z was rozkłada na stołach karty komentarzy i prosi gości o ich wypełnienie, co pozwoli dowiedzieć się jak idzie. Założę się, że otrzymujesz na nich więcej skarg niż pochwał. O ile komuś nie... więcej»
Obsługa klienta: rzeczywistość czy mit?
Każdy mówi o obsłudze klienta, jakby rozumiał ją. Mówimy bez zająknięcia o tym, jaka ona jest ważna i wiemy dokładnie, jak powinna być dostarczona. Czy zauważyłeś, jak szybko skarżymy się na... więcej»
Wyczucie czasu jest najważniejsze, nieprawdaż?
Może być przesadą powiedzenie, że wyczucie czasu jest najważniejsze. To ogólne stwierdzenia daje do zrozumienia, że nic więcej się nie liczy. Mimo, że wyczucie czasu jest ważne, to jest jedynie jeden z... więcej»
Niewidzialny gość
Ten artykuł jest rzeczywiście napisany pod kelnerów – menadżerowie mogą przekazać go swoim podwładnym na spotkaniach przedzmianowych. A jest to tylko o jednej z tych małych rzeczy, które czasami... więcej»
Przekaz dla załogi kelnerskiej
Ten artykuł przeznaczony jest głównie dla kadry kelnerskiej. Jeśli jesteś menadżerem lub właścicielem, polecam podzielić się nim ze swoimi pracownikami. Co najmniej spowoduje to dyskusję pomiędzy... więcej»
Wyznacznik: wino
10 wskazówek, jak stworzyć atrakcyjną kartę win. Od ostatnich 15 lat kultura picia wina ciągle wzrasta, lokalni producenci wykonali kawał dobrej roboty, aby poprawić jakość, a społeczność na to... więcej»
Materiał szkoleniowy dla gastronomii: Sztuka składania serwetek (VIDEO) ...więcej»
Materiał szkoleniowy dla kelnerów: Jak nosić talerze - VIDEO ...więcej»
Nowe menu Hiltona z systemem kolorowego kodowania ...więcej»
Jak budować dobre relacje z klientami w branży gastronomicznej ...więcej»
Andrzejki, jędrzejówki, andrzejówki czyli miły wieczór z doskonałą zabawą ...więcej»
Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...
2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke
Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę...
2018-05-15, 12:57:50 ~Agata
Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...
2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina
"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...
2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD
Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...
2018-02-19, 19:49:28 ~klara
Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...
2018-01-24, 16:51:44 ~anita
Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...
2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski
Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...
2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz
Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...
2018-01-09, 19:03:15 ~Michał
Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU | KONTAKT
Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie. Więcej informacji