Piątek 21 Wrzesień 2018

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Nowy użytkownik »

Przypomnij hasło »

Strona główna » Artykuły serwisu

Artykuły serwisu


Konsjerski serial trwa

Pamiętam jak mój ojciec zwykł wspominać swoją młodość rozpoczynając swoje opowieści od „Kiedy byłem młodym chłopcem...”. Następnie przechodził do konstatacji, jak to świat zmieniał się zasadniczo wraz z... więcej»

Kto jest twoim konkurentem?

Efektywny revenue management wymaga biegłości w dwóch wartościach zmiennych: zewnętrznej konkurencji i tempie wewnętrznych rezerwacji. Dobrym pomysłem jest, aby w odstępach kilkuletnich, odświeżać swoje spojrzenie na... więcej»

Audyty restauracji: 80 najbardziej powszechnych uchybień

Każdego roku na całym świecie dokonujemy Audytów Restauracji przeprowadzanych na zlecenie różnej wielkości firm restauracyjnych. Wykonując je, zawsze znajdujemy coś całkiem nowego do poprawy, co jest bardzo... więcej»

Czy strona twojego hotelu na Facebooku tylko tam figuruje?

Zaangażowanie profesjonalnego personelu do prowadzenia i dbania o twój profil może zaprocentować w przyszłości. Wykorzystywanie funkcji Facebooka takich jak „Reveal tabs – zakładka z ukrytą... więcej»

Obsługa w pokoju: Tworzenie niezapomnianego doświadczenia

Zjawiłeś się w hotelu, twoje oczekiwanie jest wraz z tobą, zamierzasz właśnie otworzyć drzwi do swojego pokoju, który będzie także miejscem twojego dziennego pobytu. Znajdujesz się właśnie u progu doświadczenia... więcej»

Pisanie podziękowań zachęcających gości do zamieszczania opinii o hotelu w internecie

Zamieściłem ostatnio treść maila z podziękowaniem, jaki wystosował jeden z moich klientów (hotel) do zadowolonych gości, z prośbą o zamieszczanie w tej sprawie opinii w internecie. Jeżeli dotychczas tego nie... więcej»

Procedura meldunkowa w recepcji – krok po kroku

Szczególnie sporo uczniów hotelarstwa nie zna jeszcze szczegółowej standardowej procedury operacyjnej (SOP – standard operating procedure) dotyczącej meldowania gości w recepcji po ich przybyciu do hotelu.... więcej»

Wyjątkowa obsługa gości – przykłady z hoteli

W oczekiwaniu na pomoc! - Ochrona, The Pierre, Nowy Jork W grudniowy wieczór pracownicy firmy ochroniarskiej - George Oto i Charles Gonzalez będąc na służbie, zostali poinformowani o zepsutym autobusie przy... więcej»

Cena, to tyle, ile płacisz. Wartość zaś, to tyle, ile otrzymujesz

Słowa Warrena Buffeta ze sprawozdania dla akcjonariuszy z 2008 roku nigdy jeszcze nie zabrzmiały tak prawdziwe. Stanowią one zachętę do zapoznania się ze wszystkimi pozytywnymi statystykami odzwierciedlającymi... więcej»

Współczesny konsjerż: Doskonałość obsługi i zyskowności. Model do naśladowania

Konsjerż... słowo to pojawia się obecnie prawie wszędzie jako optymalny symbol spersonalizowanej obsługi. Domeną konsjerża nie jest tylko hotelowe lobby. Słowo ‘konsjerż’ pojawia się we wszystkich... więcej»

Materiał szkoleniowy dla gastronomii: Jak profesjonalnie otwierać szampana VIDEO

Wszyscy wiemy, że szampan jest najczęściej drogim trunkiem. Otwierania butelki szampana wymaga odpowiednich umiejętności. Każdy początkujący na początku swojej drogi zawodowej kelner może robić błędy podczas próby... więcej»

Gościnność przedefiniowana: Hotelowe podstawy.... Od zarania dziejów

Moim zdaniem, jeżeli zdecydujesz się umieścić na budynku znak „Hotel”, to już w tym momencie przyjmujesz określone minimalne zobowiązania niezależnie od tego, ile gwiazdek przyznano twojemu... więcej»

Procedury operacyjne: Jak recepcja powinna postępować z rzeczami zagubionymi i znalezionymi?

Określenie „Zgubione i Znalezione” odnosi się do rzeczy przypadkowo pozostawionych lub utraconych przez gościa w hotelu. Wszystkie rzeczy znalezione w hotelowych pokojach, punktach gastronomicznych,... więcej»

Hotelowy humor: Opowieści jubileuszowe Harry’ego Milesa

Harry Miles jest szefem konsjerży w pięciogwiazdkowym hotelu London Marriott Grosvenor Square w Mayfair. Rozpoczął swoją karierę zawodową w 1970 roku jako nocny portier w Waldorf Hotel, a po raz pierwszy rozpoczął... więcej»

Cztery podstawowe narzędzia marketingu internetowego hotelu do wykorzystania w 2011 roku

Elektroniczne kanały dystrybucyjne zmieniły na zawsze hotelową sprzedaż i marketing. Internetowy marketing, media społecznościowe, Globalne Systemy Dystrybucji i niezależni dostawcy zaprezentowali nowe możliwości... więcej»

Jak trudno jest prowadzić restaurację? Przy obiektywizmie analizy biznesowej potrzebny jest profesjonalny konsultant

W dzisiejszych czasach wszyscy uważają się za ‘ekspertów’ od biznesu restauracyjnego z uwagi na to, że każdy przecież kiedyś jadł w restauracji. Większość ludzi ma problem ze zrozumieniem wysokiego... więcej»

Sukces obsługi technicznej hotelu

Służby techniczne są zespołami „naprawczymi”, zapewniającymi prawidłowe funkcjonowanie wszelkich urządzeń, od których zależy bezkolizyjne działanie poszczególnych hotelowych działów, usuwając... więcej»

Procedury operacyjne: Co robić, jeżeli gość nie reaguje na telefon z pobudką?

Budzenie gościa jest zwyczajnym, typowym zadaniem pracowników recepcji. Budzenie gościa przez telefon to jedna z czynności, która powinna być określona w standardowych procedurach operacyjnych. Jest jednak i... więcej»

Jak przekazać personelowi swoje krytyczne uwagi

Większość dyrektorów i kierowników wolałoby uciec od tematu... Jednak naczelne kierownictwo ma już dość dyrektorów operacyjnych, którzy nie potrafią sobie poradzić z prostą dyscypliną. Właśnie z powodu ich... więcej»

Reklama bazuje na jednej rzeczy: Na zadowoleniu

Wkroczyłeś w 2011 rok i przystępujesz do wprowadzenia w życie planu marketingowego opracowanego w 2010 rok. Ale chwileczkę! Znowu zmienił się internet! Cyfrowy świat, w którym żyjemy ulega szybkim przeobrażeniom... więcej»

Dostosowane indywidualnie usługi postrzegane jako zindywidualizowane usługi relacyjne

Kiedy Ellsworth Statler otworzył Buffalo Statler Hotel w 1908 roku rozpoczął proces różnicowania w obrębie przemysłu hotelarskiego poprzez zaoferowanie po raz pierwszy osobnej łazienki dla każdego hotelowego pokoju,... więcej»

Niech twoi klienci prowadzą dla ciebie sprzedaż

Nie ma nic lepszego nad pozytywną referencję i rekomendację w reklamie twojego hotelu, czy restauracji. Przejrzyj jakiekolwiek badania na temat efektywności w reklamie, a na szczycie listy znajdziesz nieformalne... więcej»

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 (35) 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 »

Materiał szkoleniowy dla gastronomii: Sztuka składania serwetek (VIDEO) ...więcej»

Test dla hotelarzy 8 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Polacy najchętniej spożywają Finlandia Vodka ...więcej»

Test dla hotelarzy 12 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Najwyższy standard wypoczynku – jak dbać o hotelowe materace? ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright © 2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone.

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji