Piątek 26 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Artykuły serwisu

Artykuły serwisu


Hotele muszą się rozeznać w swoich mocnych stronach

Hotel walczy o każdego gościa. Jak, w takim razie, hotele bronią się przed swoimi licznymi konkurentami? Jakie kryteria są najistotniejsze dla gościa, kiedy musi dokonać wyboru pomiędzy kilkoma hotelami, jeżeli mają... więcej»

Tajemnica satysfakcji klienta

Czy twoi klienci cię uwielbiają? Badania wskazują, że coraz więcej klientów ma dosyć złej obsługi. Nadszedł więc teraz czas, aby zdradzić naszym pracownikom sekret sposobu świadczenia zdecydowanie zauważalnej... więcej»

Poczęstunek w trakcie targów to reklama czy reprezentacja?

Hotel zamierza zaprezentować swoje wyroby na ogólnopolskich targach. Oprócz opłaty za wynajęcie stoiska ponosi również wydatki m.in. na skromny poczęstunek dla osób, które chcą porozmawiać i zapoznać się z ofertą.... więcej»

Znaczenie doznania klienta w czasie recesji

W miarę jak dyskusje na temat recesji przenikają do wieczornych wiadomości – w sposób naturalny zaczęliśmy rozważać, w jaki sposób może ona wpłynąć na naszych klientów i przemysły branży usługowej, a przede... więcej»

Czym jest Revenue Management w hotelarstwie?

Revenue Management stał się cokolwiek kontrowersyjnym i modnym określeniem w naszym przemyśle. Tak jak w przypadku wielu powszechnie stosowanych terminów, wydaje się, że revenue management posiada wiele różnych... więcej»

Marketing a wykonawstwo: Różnica pomiędzy taktyką a strategią w kasynach

Marketing był całkowicie odmienny we wczesnym Las Vegas, niż dzieje się to obecnie.  Operatorzy kasyn wiedzieli prawie wszystko na temat swoich gości, zwracali się do nich po imieniu i osobiście zajmowali się... więcej»

Najbardziej odosobnione „hotele” na świecie

Jeremy Lazell znajduje odosobnienie i samotność na farmach, w jurtach, w drewnianych chatach i wielu innych miejscach, od Highlands w Szkocji po Hindukusz w Azji Wielu z nas lubi obiekty pięciogwiazdkowe.... więcej»

Badanie trzeźwości pracowników

Masz podejrzenia, że twój kelner „popija” sobie w czasie pracy, albo szef kuchni przyszedł do pracy po spożyciu alkoholu. Czy jako pracodawca, możesz zbadać jego trzeźwość bez naruszenia dóbr osobistych?... więcej»

Sześć zasad tworzenia optymalnego doznania klienta

Doskonałość obsługi rozpoczyna się od sprzedaży wewnętrznej? Jako że klienci kupują oczekiwania, kiedy robią biznes z twoją firmą, Wewnętrzna sprzedaż musi być wprawką w budowaniu relacji sprzedażowych. Pamiętaj -... więcej»

Pięć sposobów na zwiększenie rozmachu w sprzedaży i marketingu

Postanowieniem na 2008 rok jest obmyślenie dróg zmaksymalizowania dochodów hotelu, w sposób inny niż podnoszenie stawek za pokoje oraz kontynuowanie prezentacji wartości naszych pokoi i hotelowych doznań. Jeżeli... więcej»

Przewaga siedmiu sekund

Jesteś na konferencji biznesowej i zwracasz się ku nieznajomemu stojącemu obok ciebie. On się odwraca i w tym momencie twój mózg zaczyna dokonywać tysięcy kalkulacji. Czy jest to ktoś, do kogo należy się zbliżyć,... więcej»

Trendy w SPA na 2020 rok: Możesz tylko zyskać zaskakując klientów!

Ekspert SPA Heinz Schletterer dostrzega nową szansę dla przemysłu turystycznego w specjalizacji hoteli i ośrodków spa. W przeciągu ostatnich kilku lat międzynarodowy przemysł turystyczny odnotował wzrost dzięki... więcej»

Ile powinien zainwestować hotel, aby zaistnieć w sieci?

Chciałbym zarabiać dolara za każdym razem, kiedy jestem pytany o to, jak duże wydatki powinien ponieść hotel, aby zaistnieć w Internecie. Sądzę, że jest to jedno z takich pytań, na które otrzymujemy wiele różnych... więcej»

Listy miłosne do przyszłych, idealnych pracowników

Traktuję ogłoszenia o pracę i opisy warunków pracy, jak spersonalizowane listy do idealnych kandydatów. Próby wyselekcjonowania gorszych kandydatów są bezskuteczne na tym etapie: oni tak potrzebują tej pracy, że... więcej»

Kształcenie menedżerów w sposobach przekazywania krytycznych opinii ich pracownikom

Większość dyrektorów i kierowników wolałaby od tego uciec, aniżeli... Jednakże kierownictwo wyższego szczebla ma już dosyć menedżerów, którzy nie potrafią utrzymać najprostszej dyscypliny. A ponieważ kierownik nie... więcej»

Hotelowi goście są zwolennikami zabierania tych rzeczy ze sobą

Przybory toaletowe, ręczniki, świeczniki, a nawet poszwy na kołdrę? Nie ma nic niezwykłego w zjawisku wynoszenia przez hotelowych gości tych relatywnie niedrogich rzeczy, mówi Karen Lampert, dyrektorka ekskluzywnego... więcej»

Daj swoim pracownikom uprawnienia do walki o twoją markę

Przekazanie właściwych pełnomocnictw pracownikom jest absolutnie konieczne dla stworzenia kultury walczącej o jakość twojej marki. Dlaczego więc niektóre przedsiębiorstwa są tak niechętne w przyznawaniu uprawnień... więcej»

Sukces w sprzedaży i sztuka zadawania pytań. Osiem kluczowych zasad

Jakakolwiek pomyślna strategia sprzedaży rozpoczyna się od umiejętności zrozumienia „Sztuki pytania”. Jest niezbędne, abyś zrozumiał, jakie są potrzeby klientów i utożsamił się z ich problemami. Nie... więcej»

Z irytacją o hotelowych ręcznikach w pokojach

Znacie te karteczki w łazienkach, które informują cię co masz robić z ręcznikami? Cóż, nie są one nadzwyczaj skuteczne, mówi Yeoh Siew Hoon. Zanim jednak wtrącimy się do ręczników, zobaczmy czy skuteczna jest nowa... więcej»

Hotelowi fachowcy od Public Relations

W dzisiejszej elektronicznej epoce informacji i komunikacji, nadszedł już czas dla hotelowych praktyków public relations na zaktualizowanie struktury oraz zawartości komunikatów prasowych. Tradycyjny styl... więcej»

Maksymalne dogadzanie klientowi: Wprowadzenie usług kamerdynera

Hotelarze luksusowych obiektów poszukujący sposobów wyróżniania swoich obiektów na rynku, oprócz podnoszenia poprzeczki w zakresie obsługi gościa, w coraz większym stopniu zwracają się ku usługom kamerdynerskim.... więcej»

Typowe pytania rozmowy kwalifikacyjnej na stanowisko Kierownika Restauracji

Poniżej przedstawiono niektóre typowe pytania zadawane w trakcie rozmów kwalifikacyjnych, na które powinieneś przygotować prawdziwe, pewne swoich racji, zwięzłe i konkretne oraz inteligentne odpowiedzi, podczas... więcej»

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 (49) 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 »

Standardowe procedury check in i check out w hotelu ...więcej»

Pokój hotelowy - definicja, rodzaje, wyposażenie ...więcej»

Czym jest usługa hotelarska? ...więcej»

Test dla hotelarzy 12 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Test dla hotelarzy 8 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji